10 Mayıs 2010

Galibi Vakıfları
















Galibi Vakfı'ndan sergi

08 Mayıs 2010, 09:21 Akdeniz Bülten

Vakıflar Haftası etkinlikleri devam ediyor. Vakıflar haftası etkinlikleri çerçevesinde Galibi Vakfı Antalya şubesi, Güzel Sanatlar Galesinde şimdiye kadar yapılan hizmetlerini sergiledi.

Vakıflar Haftası nedeniyle Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi Antalya’da da çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Bu etkinliklerden biride Kalekapısı’nda bulunan güzel sanatlar galerisinde gerçekleşti. Galibi Vakfı Antalya Şubesi’nin düzenlediği etkinlikte şimdiye kadar yapılan hizmetler sergilendi. Yapılan hizmetleri daha yakından görmek isteyen vatandaşlar sergiyi uzun süre gezerek inceledi.

Sergi ile ilgili bilgi veren Vakfın Yönetim Kurulu üyesi Bülent Hisarcıoğlu, 1 yıllık çalışmalarını anlattı. Hisarcıoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü. “Hiçbir Ticaretle iştigal etmeyen, hiçbir zamanda ticarete müsaade edilmeyecek olan, Hizmetlerini, Allah için vermeyi, infak etmeyi idrak etmiş Vakıf üyelerinin kendi aralarında İmece usulü yaptıkları Müstesna bir Vakıftır. Okulları İbadethaneden farksız gören vakfımız, Her Fırsatta okullara her türlü yardımı yapar. Vakfımız Aynı zamanda Tasavvufi bir yapıya sahiptir.

Amentüye acabasız iman ile, Biri birinden ayrılığı olmayan Allah’ın peygamberlerinin ve kitaplarının Tabileri olan ümmetlerin yani Ehli Kitabın kardeşliğini, Allah var diyebilen cümle beşerin Emri İlahi üzere Müslüman olduğu Hakikatini, 72 milleti bir göz ile görmenin verdiği İlahi zevk ile Yaşamak ve Anlatmak gayesinden vazgeçmez.

Devletine ve Milletine bağlılığı tartışmasız olan Vakfımız. Atatürk’e karşı yapılan yanlış tutumları, onu dinsiz gibi gösterme gayretinde olanların, içinde bulunduğu anlamsız karmaşayı kabul etmez. Vakfımız, Haramiyeti belli olan dışında bütün güzelliklerin din olduğu gerçeğini yaşayan, Cumhuriyet, demokrasi, yaşanabilir olan laiklik ve insan haklarının dinin özü olduğunu kavrayan bir toplumdur.

http://www.akdenizbulten.com/haber/321-gundem-galibi-vakfi39ndan-sergi.html

Hiç yorum yok: